نکات بهداشتی ذبح دام در عید سعید قربان
در هنگام ذبح دام در روز عید سعید قربان رعایت نکات بهداشتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. در ادامه به مهم ترین این نکات اشاره می کنیم:
-
از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند خودداری شود.
-
دام زنده از میادین عرضه مجاز و تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری شود.
-
ذبح دام صرفا در کشتارگاه های تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام در منازل و معابر عمومی ذبح نشود.
-
افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح ضدعفونی کرده و همچنین خونابه ها به طریق بهداشتی دفع شود.
-
به هیچ وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نشود.
-
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرارداده شود.
-
جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
-
افرادی که گوشت خرد می کنند، بخصوص زنان خانه دار، حتما از دستکش استفاده نمایند.
-
از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب شود.
-
از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود.
منبع: دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی