سه شبه 20 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: سه شبه 7 اذر 1402   تاریخ بروزرسانی: سه شبه 7 اذر 1402   

معاون بهداشتی دانشگاه بر اهمیت تغذیه در دوران مدرسه تاکید کرد

.
 

معاون بهداشتی دانشگاه بر اهمیت تغذیه در دوران مدرسه تاکید کرد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت:دانش آموزان آینده سازان هر کشوری هستند و توجه به کیفیت مواد غذایی در وعده های صبحانه، نهار، شام و میان وعده ها، نه تنها برای تامین انرژی آنها ضروری است، بلکه زمینه رشد مناسب آنها را هم فراهم می کند.
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دکتر وحیدرضا برهانی نژاد افزود: والدین نباید به این فکر کنند که کودک بخورد تا سیر شود، بلکه هدف اصلی یک پدر و مادر توانا، باید فراهم آوردن تغذیه ای سالم و کامل باشد.

 

وی ادامه داد: یک کودک در سنین مدرسه و در مراحل رشد به 12 نوع ویتامین، 16 نوع ماده معدنی و 20 نوع اسید آمینه نیاز دارد که عدم تامین آنها می‌تواند در روند رشد آنها تاثیر گذار باشد.

 

وی بیان کرد: می‌توان گفت آنچه عمدتا در میان دانش آموزان محقق شده، سیری شکمی است و سیری سلولی به عنوان مسئله‌ای محجور مانده است.

 

وی با بیان اهمیت تغذیه در دوران پیش از بلوغ گفت: با آغاز مرحله پیش بلوغ، جهش رشدی در کودکان ایجاد خواهد شد که نیاز آنها به مواد مغذی را بسیار افزایش خواهد داد.

 

دکتر برهانی نژاد افزود: کودکان در سنین مدرسه، باید ذخایر مختلف بدن خود را با مواد مغذی مختلف تکمیل کنند و با آمادگی کامل به استقبال دوران بلوغ بروند.

 

وی بیان کرد: چون کودکان دراین سنین در حال یادگیری دروس مختلف هستند، عدم تامین انرژی و پروتئین کافی و سایر مواد مغذی، علاوه بر ایجاد اختلالات رشدی، منجر به کاهش قدرت یادگیری آنها نیز خواهد شد.

 

وی با اشاره به تحقیقات مربوط به تغذیه در دوران مدرسه گفت: تحقیقات نشان می دهد که اگر با اضافه کردن آهن به رژیم غذایی، کم خونی تا میزان دو سوم مبتلایان جبران شود، تاثیر بالایی در بهره وری خواهد داشت و باعث صرفه جویی زیادی می شود.

 

دکتر برهانی نژاد عمده‌ترین مشکلات تغذیه ای در کشور را سوءتغذیه پروتئین-انرژی، کمبود ید، کمبود آهن و کم خونی ناشی از فقر آهن دانست و گفت: کمبود ویتامین A، ویتامین های گروه B و ویتامین D نیز در کودکان گزارش شده است.

 

وی افزود: کمبود روی نیز به دلیل اینکه فلات ایران در محدوده ای قرار دارد که روی در خاک کم است، در برخی کودکان دیده می شود.

 

وی ادامه داد: علاوه بر این چون منابع پروتئین حیوانی از منابع عمده روی محسوب می شوند، کمبود این ماده در میان کودکان خانواده های کم درآمد بیشتر دیده می شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: این کمبودها باعث می شود که کودکان مبتلا به سوءتغذیه، نتوانند فعالیت های درسی خود را به نحو مطلوبی انجام دهند و در آینده افراد مولد و خلاقی باشند.