سه شبه 20 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: یکشبه 5 اذر 1402   تاریخ بروزرسانی: یکشبه 5 اذر 1402   

تغذیه سالم در دانش آموزان زمینه ساز افزایش عملکرد تحصیلی و ارتقاء کیفیت زندگی در آینده است

.

تغذیه سالم در دانش آموزان زمینه ساز افزایش عملکرد تحصیلی و ارتقاء کیفیت زندگی در آینده است

 

به منظور اهمیت تغذیه سالم در حفظ و ارتقای سلامت دانش آموزان، کارگاه آموزشی مشترک اهمیت تغذیه سالم در سلامت دانش آموزان و مدارس در راستای توانمند سازی کارشناسان و حمایت طلبی در خصوص فرهنگ سازی و اهمیت تغذیه سالم در دانش اموزان و مدارس، به همت گروه سلامت نوجوانان و مدارس، تغذیه و سلامت محیط و کار با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر سیروس سالاری معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این موضوع که بهداشت پایه و اساس رشد و توسعه جوامع است و متعلق به سازمان خواصی نیست، گفت: همه دستگاه ها در این امر سهیم می باشند و سواد بهداشتی پایه شکل گیری رفتار سالم و ارتقاء کیفیت زندگی در بزرگسالی است.

در این نشست دکتر سالاری ابراز داشت: تعاملات سازنده آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی کرمان در راستای ارتقاء سلامت دانش آموزان و مدارس در قالب برنامه ها، نشست ها و بازدیدهای مشترک نشان از اهمیت سلامت این گروه سنی، جهت دریافت آموزش ها بر بستر سلامت است.

در ادامه آسیه پناهنده، معاون آسیب ها و مسائل اجتماعی استانداری کرمان، با بیان اینکه اهمیت و ضرورت فعالیت های مشترک و همسو سازمان ها سبب فراهم سازی سلامت دانش آموزان و جامعه می شود، تاکید بر هم افزایی و تنظیم اسناد مشترک همکاری و همچین آگاهی رسانی و توانمند سازی جامعه و نوجوانان در خصوص تغذیه سالم و استفاده از توان شرکت های دانش بنیان تولید میان وعده سالم داشت.

دکتر نوا مرشد زاده عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت، با تشریح اهمیت تغذیه در دوران نوجوانی بیان داشت: در شرايط ناشتايي و نخوردن صبحانه كوتاه مدت سطح گلوكز خون به نحوی تنظيم مي شود كه به عملکرد طبيعي مغز لطمه وارد نشود و اگر مدت زمان ناشتايي طولاني تر باشد، به دليل افت قند خون، مغز قادر به فعاليت طبيعي خود نيست و در نتيجه يادگيری و تمركز حواس مختل مي شود.

وی افزود: همچنین در وعده ناهار به علت گرسنگي و اشتهای زياد، غذای بيشتری خورده مي شود كه در نهايت اضافه وزن و چاقي را به دنبال دارد.

دکتر سید وحید طباطبایی عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت با ابراز این که در نهادینه شدن رفتارهای سلامت، همه دستگاه ها سهیم می باشند و نقش مراقبت های بهداشتی تنها 20 درصد و بیشترین تاثیر را محیط دارد و همچنین با شناسایی گروه های اصلی دست اندرکاران شامل شرکا، ذینفعان، مخالفان و تصمیم گیرندگان می توان گام های تاثیر گذار و اجرایی در تغذیه سالم برداشت.  

در بخشی از برنامه مهندس محمدرضا احمدپور مدیر گروه سلامت محیط وکار معاونت بهداشتی با تشریح بهداشت مواد غذایی در تغذیه سالم به اهمیت این موضوع پرداخت.

در این نشست یک روزه که با حضور متخصصین، شرکا و تصمیم گیرندگان در خصوص تغذیه سالم در دانش آموزان برگزار شد، سارا کارگر دبیر شهر دوستدار کودک و نوجوان شهرداری مرکزی کرمان بیان داشت: در راستای فرهنگ سازی اهمیت تغذیه سالم در نوجوانان شهرداری کرمان از هیچ کوششی دریغ نمی کند و در این راستا با کلیه شرکا همکاری لازم را دارند.

در این کارگاه تعاملی مدیران و کارشناسان سلامت و تندرستی آموزش و پرورش، مدیران مدارس، سلامت نوجوانان و مدارس، تغذیه و سلامت محیط و کار، ضمن دریافت آموزش های تخصصی، با بیان دیدگاه ها و راهکارهای اجرایی شدن تغذیه سالم در دانش آموزان و مدارس به تبادل نظر پرداخته و مقرر شد جلسات آموزشی، آسیب شناسی و حمایت طالبی و بازدید مشترک از مدارس در جهت اجرایی شدن تغذیه سالم در مدارس انجام گردد.

 

a
a1
a2
a3
a4
a5
a6
IMG_2242
IMG_2253
IMG_2256
IMG_2258
IMG_2276
IMG_2299
t