چهار شنبه 21 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: شنبه 24 مهر 1400   تاریخ بروزرسانی: شنبه 24 مهر 1400   

24مهرماه روز جهانی غذا با شعار " تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر"

.
24مهرماه روز جهانی غذا با شعار نام " تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر" 
 
امسال FAO (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ) شعار روز جهانی غذا ٢٠٢١ را به نام " تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر" نام گذاری کرده است.
 
 
براساس گزارش FAO غذایی که انتخاب و مصرف می کنیم نه تنها بر سلامتی ما و سیاره ما بلکه بر نحوه عملکرد سیستم های کشاورزی و غذایی اثر گذار است. 
سیستم کشاورزی و غذایی یک اصطلاح پیچیده است که ممکن است از نظر شما از واقعیت به دور باشد، اما آیا می دانید که زندگی ما انسانها به آن بستگی دارد؟ غذایی که انتخاب می کنیم و نحوه تولید، آماده سازی، طبخ و ذخیره آن ما را به بخشی جدایی ناپذیر و فعال در عملکرد سیستم کشاورزی تبدیل می کند.
 
سیستم پایدار کشاورزی-غذایی سیستمی است که در آن انواع غذاهای کافی ، مغذی و ایمن با قیمت مناسب برای همه در دسترس است و هیچ فردی گرسنه نیست یا از هیچ نوع سوء تغذیه ای رنج نمی برد. در واقع ، سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی امنیت غذایی و تغذیه را برای همه ، بدون به خطر انداختن پایه های اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی ، برای نسل های آینده فراهم می کند و منجر به تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر برای همه می شود.
 
براساس گزارش FAO در سیستم های کشاورزی – غذایی ١ میلیارد نفر در سراسر جهان یعنی بیش از هر بخش اقتصادی دیگر مشغول به کار هستند . علاوه بر این ، نحوه تولید ، مصرف و متاسفانه هدر دادن مواد غذایی آسیب های زیادی را بر بر منابع طبیعی، محیط زیست و آب و هوا وارد می کند. تولید غذا اغلب باعث تخریب زیستگاه های طبیعی شده و به انقراض گونه ها کمک می کند. چنین ناکارآمدی تریلیون ها دلار هزینه دارد . مهمتر از همه ، سیستم های کشاورزی – غذایی  امروزه نابرابری ها و بی عدالتی های عمیقی را در جامعه جهانی آشکار می کند. سه میلیارد نفر از جمعیت جهان نمی توانند رژیم غذایی سالم داشته باشند و علاوه بر شیوع سوءتغذیه پروتئین انرژی و کمبود ریزمغذی ها ، اضافه وزن و چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با تغذیه همچنان در حال افزایش است. 
 
در همه گیری 19-COVID و تبعات اقتصادی ناشی از آن بر وضعیت تغذیه و امنیت غذایی خانوار و نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن ، تأکید سازمان های بین المللی بر این است که کشورهای جهان برای تغذیه حدود ١٠ میلیارد نفر جمعیت جهان در سال ٢٠٥٠ باید به ایجاد سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی متعهد شوند. در شرایط بعلی بحران کووید ١٩ در جهان ، افزایش فقر ناشی از بیکاری و کاهش درآمد خانوارها باعث شده میلیون ها نفر به کمک غذایی فوری نیاز داشته باشند.  
 
روزجهانی غذا ٢٠٢١ برای دومین بار در حالی که جهان با آثار گسترده همه گیری کووید ١٩ مقابله می کند برگزار می شود.  
با توجه به بحران کمبود غذا در جهان و دامن زدن انتشار ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن در کاهش دسترسی به غذا برای اقشار آسیب پذیر جامعه، روز جهانی غذا که مصادف با ٢٤ مهر ماه است، امسال نیز با شعار "مبارزه همگانی با کرونا ; محیط سالم ، تغذیه سالم با تولید و مصرف غذای سالم برگزار می شود.