چهار شنبه 21 خرداد 1404
تاریخ ایجاد: چهار شنبه 19 خرداد 1400   تاریخ بروزرسانی: چهار شنبه 19 خرداد 1400   

روز جهانی ایمنی غذا سال 2021 با شعار: "غذای ایمن امروز برای فردایی سالم"*

.

* روز جهانی ایمنی غذا سال 2021 با شعار: "غذای ایمن امروز برای فردایی سالم"*

 
✴️ 7 ژوئن بعنوان روز جهانی ایمنی غذا با هدف جلب توجه و الهام بخشیدن به اقدامات برای جلوگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار نامگذاری شده است.
 
*🔹 موضوع امسال، "غذای ایمن امروز برای فردایی سالم" تأکید می کند که تولید و مصرف غذای بی خطر فواید فوری و بلند مدت برای مردم، کره زمین و اقتصاد دارد.*
 
✴️ شناخت ارتباطات سیستمی بین سلامت مردم، حیوانات، گیاهان، محیط زیست و اقتصاد به ما در تأمین نیازهای آینده کمک می کند.
 
 
 
 
*🔹 در سال 2018 مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درک بار جهانی بیماری های منتقله از غذا، که افراد در هر سنی به ویژه کودکان زیر 5 سال و افرادی که در کشورهای کم درآمد زندگی می کنند را تحت تأثیر قرار می دهد،اعلام کرد که هر 7 ژوئن روز جهانی ایمنی مواد غذایی است.*
 
✴️ در سال 2020، مجمع جهانی بهداشت تصمیمی را در مورد تقویت تلاش ها برای ایمنی مواد غذایی برای کاهش بار بیماری های منتقله از غذا تصویب کرد.
 
*🔹 سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) به طور مشترک با همکاری کشورهای عضو و سایر سازمان های مربوطه اقداماتی را برای روز جهانی ایمنی غذا برنامه ریزی می کنند.*
 
✴️ایمنی غذا مسئولیت مشترک بین دولت ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است. همه افراد از مزرعه تا سفره نقشی دارند تا اطمینان حاصل کنند که غذایی که مصرف می کنیم سالم و امن است. 
 
*🔹از طریق روز جهانی ایمنی غذا، WHO تلاش می کند تا ایمنی مواد غذایی را در دستور کار عمومی قرار دهد و از بار بیماری های منتقله از غذا در سطح جهان بکاهد.*