شرایط نگهداری مواد غذایی در یخچال
· از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در کنار هم خودداری کنید
· از نگهداری سبزیجات شسته نشده در داخل یخچال خودداری کنید
· از گذاردن غذاهای داغ در داخل یخچال خودداری کنید
· از انجماد مجدد مواد غذایی که منجمد شده اند خودداری کنید
· سبزیجات و مواد غذایی که در داخل فریزر نگهداری میکنید با ذکر نوع و تاریخ مصرف نگهداری کنید
شرایط نگهداری کنسرو
· باقیمانده کنسرو مصرف نشده را در ظرفهای شیشه ایی در داخل یخچال نگهداری کنید
· برای از بین بردن سم بوتولیسم که در کنسرو تولید میشود حتما باید کنسرو را 15 دقیقه جوشانید.
آنمی فقر آهن
· با استفاده از میان وعده های غنی از آهن مانند برگه هلو انجیر خرما کشمش بادام از کم خونی فقر آهن جلوگیری کنیم
· نانهای تخمیری استفاده کنید نانهای حاوی جوش شیرین جذب آهن را کاهش میدهند.
ریزمغذی ها
· نمک یددار همیشه و همه جا به جای نمک معمولی
· نمک ید دار را نباید در جای مرطوب و نور آفتاب قرار دهیم زیر ید موجود در نمک از دست میرود.
مصرف چربی ها
· از عوارض مصرف غذاهای سرخ کردنی و بیش از یکبار گرم شده ایجاد آلرژی در افراد حساس و تشدید سردردهای میگرنی میباشد.
· روغن های گیاهی از جمله روغن سویا و ذرت مضرات کمتری نسبت به روغنهای جامد دارند.
روغن
· از خرید روغنهای مایع با بسته بندی شفاف که پشت پنجره و در معرض نور آفتاب نگهداری شده اند خوداری کنید
· در هنگام مصرف غذاهای سرخ کردنی روغن نباید دود کند یا سیاه شود
نان و غلات
· نان های سبوس دار حاوی ویتامین ب زیادی است و سبب کاهش چربی خون میشود
· آرد سبوس دار حاوی ویتامین و فیبر بیشتری نسبت به آرد معمولی میباشد
غذاهای آماده
· غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس و غذاهای کنسرو شده حاوی مواد مضر میباشد مصرف انها را کاهش دهید
· مصرف غذاهای اماده را کاهش دهید زیرا حاوی نمک و چربی زیاد هستند و باعث چاقی و افزایش فشارخون میباشد.
شیر و لبنیات
· مصرف روزی حداقل 3 لیوان شیر یا ماست را در برنامه غذایی کودکان قرار دهید
· در دوران نوجوانی شیردهی و بارداری روزی 3 تا 4 لیوان لبنیات و در سایر گروه های سنی روزی 2 تا 3 لیوان لنیات باید مصرف شود
شیر و نگهداری مواد لبنی
· اگر اجبارا از شیر خام استفاده میشود ان را جوشانده و 10 دقیقه در حال جوش بهم بزنید
· کره بسته بندی پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در داخل یخچال قابل نگهداری است برای مدت بیشتر باید در فریزر نگهداری شود
· شیر پاستوریزه بر اساس بسته بندی تنها 24 تا 48 ساعت در داخل یخچال قابل نگهداری است
بستنی
· از نگهداری بستنی و مواد لبنی در کنار گوشت و ماهی خودداری کنید
· بستنی سنتی باید از شیر پاستوریزه تهیه شود
نوشیدنی ها
· در هنگام استفاده از اب میوه های خریداری شده به درصد آب میوه موجود در آن دقت کنید
· سعی کنید بجای نوشیدنیهای گاز دار از انواع دوغ و آب بدون گاز استفاده کنید.
میوه و سبزیجات
· بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم میباشند که به کاهش فشارخون کمک شایانی میکند.
پروتئین و گوشتها
· بریدن گوشت به قطعات کوچکتر باعث میشود تا در حین پخت قطعات آن نیز حرارت ببیند و همین امر امکان بروز مسمومیتهای میکروبی را به حداقل برساند
· جایگزین کردن نیمی از پروتئین حیوانی مصرف روزانه با سویا خطر حمله قلبی را کم میکند
ماهی
· هفته ای دو بار از گوشت ماهی استفاده کنید
· برای جذب ویتامین D موجود در ماهی وجود کلسیم مواد غذایی دیگر لازم است
تغذیه در ماه رمضان
· خوردن خورشت های ملین مانند خورشت آلو و خورشت سبزی کم کاری روده را در ماه رمضان جبران خواهد کرد
· در غذای افطار و بخصوص سحری از میوه استفاده نمایید علاوه بر آن از انواع برگه زردآلو برگه انجیر هلو و ....استفاده نمایید.
· ی پخته شده را بیش از دو ساعت در فضای محیط گرم رها نکنید
· برای نگهداری مواد غذایی بیش از 2 ساعت بصورت گرم آنها را در دمای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد و بصورن سرد در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید
ظروف یکبار مصرف
· ظروف یکبار مصرف شفاف و بیرنگ برای نگهدری غذاهای سرد مناسبند و نباید در آنها مواد غذایی گرم را نگهداری کرد
· درصورتی که در بطری های آب یکبار مصرف اب را منجمد کنیم اب ذوب شده حاوی سمی بنام دی اکسین خواهد بود که سرطانزاست